El festival Girona A Capella, que se celebrarà del 8 al 16 de maig, s'adaptarà a les restriccions sanitàries imposades per la pandèmia i programarà dotze concerts en set espais de la ciutat, coincidint amb la mostra de Temps de Flors.

Les vuit edicions anteriors del certamen musical, l'únic dedicat al gènere d'a capella de tot l'Estat, s'havien fet en un escenari a la plaça de la Independència, a l'Auditori i la Casa de Cultura. Aquest any se suprimirà l'espai de la plaça Independència, però s'hi sumaran els del centre cultural de la Mercè, l'espai de la Marfà, la Delegació de la Generalitat, els jardins de la Devesa i l'església de Sant Lluc. D'altra banda, es mantindran els concerts a l'Auditori i a la Casa de Cultura.

En aquests nous espais hi actuaran diverses formacions, com Gema4, que estrenarà un espectacle commemoratiu dels 25 anys de carrera. També hi haurà les Fourchettes, l'únic quartet femení que han guanyat el concurs nacional de Barbershop SABS. La coral gironina Xàntica i el grup de veus blanques Cor Mentha també estaran en els nous escenaris, conjuntament amb el grup vocal especialitzat en música russa CatAlinKa, o l'única formació del món que produeix polifonies amb harmònics, MuOM. El grup veterà del Cor Margall també actuarà en aquesta edició del festival. Els beneficis dels concerts serviran per a finançar projectes de la Fundació Oncolliga Girona.

Per altra banda, l'Auditori de Girona acollirà el concert de The Hanfris Quartet, que presentaran el seu espectacle del desè aniversari a dalt dels escenaris i a la Casa de Cultura hi actuarà la formació Zinc. Es tracta d'un grup vocal sorgit arran del programa de televisió Oh Happy Day de TV3.

A més, el festival serà la presentació oficial del Black Music Choir, una formació musical amb joves d'entre 10 i 25 anys. Aquest grup formatiu interpreta temes relacionats amb els diferents gèneres de música negra com el soul, el funk, el rap o el R&B. El Black Music Choir actuarà amb els barcelonins Ol' Green.

D'altra banda, els nord-americans Straight No Chaser han ajornat un any més la gira. Es tracta d'una de les formacions d'a capella de més renom en l'escena musical actual i ja havien de fer parada a Girona l'any passat però la pandèmia va obligar a posposar el concert un any. Finalment, la visita dels Straight No Chaser no serà una realitat fins al 2022.