La Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona centrarà enguany el seu simposi anual en la figura i obra de José María Valverde amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.

Filòsof, poeta, crític literari, assagista i traductor, l'any 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1985 va ser distingit amb la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfons X el Savi.

El simposi tindrà lloc el 16 i 17 de desembre a l'Ateneu Barcelonès, i s'organitza conjuntament amb el Memorial Democràtic. Al llarg dels anys, s'ha reconegut el llegat de Josep Ferrater Mora, Eusebi Colomer, Ramon Turró, Joaquim Xirau, Eduard Nicol, Eugeni d'Ors, Joan Maragall, Francesc Pujols, Salvador Dalí, Josep Maria Corredor, Joan Crexells, Francesc Mirabent, Raimon Panikkar, Francesc Xavier Llorens i Barba, Jaume Balmes, Josep Maria Capdevila, Maria Aurèlia Capmany, Frederica Montseny i Pere Coromines.

Col·lecció a partir del simposi

A més, fruit d'aquests simposis, neix la col·lecció Noms de la Filosofia Catalana. L'últim volum, que s'acaba de publicar, és Frederica Montseny. Més enllà del mite (Documenta Universitaria, 2020). Al llarg del llibre, un conjunt d'historiadors, crítics culturals, crítics literaris i filòsofs repassen la trajectòria de Frederica Montseny i els escrits que va publicar, on també analitzen les seves novel·les, assajos i llibres de testimoniatge.

D'altra banda, la Càtedra Ferrater Mora també ha anunciat la publicació d'un volum dedicat a Pere Coromines.