El Sismògraf d'Olot tanca aquest cap de setmana la seva 13a edició amb gairebé un 100% d'ocupació en les 51 funcions dels 36 espectacles programats i amb un total de 3.500 assistents.

El festival de dansa, que va arrencar el 8 d'abril, clou la nova edició amb una valoració positiva i anuncia que ja treballa en l'edició de l'any que ve, que se celebrarà a la Garrotxa l'abril del 2022. Els seus organitzadors avancen també que el festival ja ha començat un procés de transformació cap a un model «situat» en l'entorn, «conscient» amb el planeta i «sostenible».

Nou model de festival

Sota el lema «El festival que detecta el moviment del cos i del planeta», el Sismògraf vol celebrar la dansa i les arts vives «amb una mirada diferent sobre el cos a una escala propera i alhora global», donant cabuda a disciplines que es relacionen amb el cos en totes les seves formes, des de la dansa, el circ, la performance i les arts vives, i fer-ho «des d'una perspectiva de responsabilitat social i ecològica cap al nostre entorn», va detallar ahir l'organització a través d'un comunicat.

Amb la transformació cap a un nou model de festival, l'organització assegura que al 2022 el Sismògraf donarà pas a «un nou mercat estratègic de dansa».