La companyia gironina de dansa contemporània Mal Pelo estrena avui al Mercat de les Flors el muntatge Highlands, l'última entrega de la tetralogia sobre la música de Bach.

Després d'anys d'experimentar amb l'univers estètic de Bach, María Muñoz i Pep Ramis inicien el tram final del viatge, que va començar amb el solo Bach al 2004/2005 i el septet On Goldberg Variations / Variations al 2019, i que acaba amb Highlands. Maria Muñoz, de Mal Pelo, assegura que han passat molts anys fins a fer realitat el somni de poder compartir l'estudi sobre Bach. Per la seva banda, Pep Ramis afirma que Highlands és una peça que «obre la porta al temps. La música de Bach és una meravella i ofereix, a part de l'estructura i la matemàtica, un territori que té a veure amb l'espiritualitat, el joc i a aspectes terrenals; és un territori de paisatges enorme i és amb el que hem intentat treballar».

En l'àmbit escènic, Ramis apunta que es tracta d'una peça de gran format amb un espai buit i auster. «En escena es posa en contacte la música amb el moviment i amb altres eines com les videoprojeccions. Hem anat configurant un viatge molt emocional, potent i visualment molt clar». Hi haurà 16 intèrprets, entre ballarins, un quartet de corda i un quartet de veus.

A diferència de les peces anteriors, on només s'utilitzava música de Bach, Muñoz assegura que en aquest darrer tram volien ser més lliures, i han posat en diàleg la música de Bach amb peces d'altres compositors.