Els municipis de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura (Baix Empordà) estrenaran aquesta primavera el cicle de concerts «A peu de Gavarres».

El certamen musical, que se celebrarà en diverses places dels municipis entre el 29 de maig i el 12 de juny, oferirà tres concerts de música d’autor d’artistes locals.

Clàudia Cabero donarà el tret de sortida, el 29 de maig, a la primera edició del cicle de concerts «A peu de Gavarres» amb una actuació a la plaça del Castell de Monells. La seguirà Joan Reig, que actuarà a la plaça Torre de Cruïlles el 5 de juny. El cantautor bisbalenc Miquel Abras clausurarà l’edició el 12 de juny amb un concert a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura.

L’alcalde de Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas, va avançar ahir en la presentació del certamen que la recaptació de les entrades es destinarà a un projecte pedagògic que es desenvoluparà a les escoles del municipi. A través d’un comunicat, l’organització assegura que «serà una proposta educativa musical que es definirà més endavant amb la col·laboració dels centres, i serà profitosa per la comunitat estudiantil».

El cicle musical, organitzat per l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i la promotora DMusical, també compta amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres. La proposta neix amb la voluntat de convertir-se en una cita anual «assenyalada» a les comarques gironines. En aquest sentit, l’objectiu del cicle és créixer en els propers anys i buscar nous escenaris propers a les Gavarres, a més de donar a conèixer al públic els espais «idíl·lics» dels tres municipis.