En el marc de l’exposició FOOD. La Utopia de la Proximitat del Bòlit Centre d’Art Contemporani, la ciutat de Girona va acollir ahir dues accions en directe.

FOOD…, que té el seu epicentre simbòlic i conceptual en el restaurant que, a principis dels anys setanta del segle passat, l’artista Gordon Matta-Clark va muntar juntament amb Tina Girouard i Carol Goodden al cor del SoHo novaiorquès, es va traslladar ahir al restaurant Can Roca de Taialà amb la proposta Oído cocina, una intervenció sonora en directe a càrrec del col·lectiu nyamnyam. Al llarg de l’àpat, es va establir un canal narratiu entre la cuina i la sala, a partir d’on una veu a temps real narrava el que succeïa entre fogons a través de micro històries, personatges i ingredients.

Per la seva banda, el Teatre Municipal va acollir una re-creació de la performance Raindrop Dance de Carol Gooden, que es va dur a terme a l’espai 112 de Greene Street el 1971, ara fa 50 anys. L’activitat va anar a càrrec del col·lectiu Ocells al cap, al qual pertany l’artista Denys Blacker, i que es va articular com a grup de treball fortament arrelat al territori gironí el 2014 amb motiu de l’acció col·lectiva Bird, realitzada a les Gavarres, en el marc de l’exposició Altres maneres. Allan Kaprow de la Fundació Antoni Tàpies.