Un espai escènic d’excepció i noves cançons. Aquests són els ingredients principals del festival Respira, ideat per l’artista Joan Dausà i organitzat per Promo Arts Music, que se celebrarà el 24,25 i 26 de juny i del 2 al 4 de juliola la ciutat grecoromana d’Empúries.

Tot i que inicialment s’havia concebut amb quatre actuacions, finalment Dausà oferirà sis nits de concerts. L’èxit de la convocatòria va ser tal que en només 48 hores es van exhaurir les entrades de quatre de les sis actuacions, i ja s’han venut 6.500 de les 7.500 entrades disponibles.

Amb aquest teló de fons, Dausà oferirà en primícia algunes de les cançons del seu últim treball, que presentarà a la tardor i que vol ser una mena de «celebració que això ja s’està acabant».

De fet, el cantant va explicar ahir en la roda de premsa de presentació del festival que en un principi concebia el disc amb un seguit de cançons festives però que la irrupció de la pandèmia el va fer adonar-se que calia un gir. «És un disc que ve a sumar cançons potents al directe i treure una mica la ràbia d’aquest any», va explicar Dausà.