Més d'un centenar d'equipaments culturals se sumen des d'ahir a Catalunya a la Nit dels Museus i al Dia Internacional dels Museus (DIM), després que l’any passat se suspenguessin els actes presencials a causa de la pandèmia. Unes 200 activitats s'han organitzat a tot Catalunya fins al proper 18 de maig amb motiu del Dia Internacional dels Museus, amb l'objectiu d'apropar els centres museístics a la gent gran i als més joves. A Girona, el visitant podrà visitar l'exposició permanent que permet descobrir els espais de l'antic Call Jueu, la vida en comunitat, festivitats i tradicions i l'herència cultural dels jueus catalans.

Des de la mitja tarda d’ahir i fins al capvespre hi va haver entrada gratuïta en tots els equipaments i el públic va poder participar en les diferents activitats preparades per a l'ocasió, des de visites guiades a tallers, concerts o espectacles de poesia, dansa i teatre.

En aquesta edició, totes les activitats es duen a terme seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, per la qual cosa és convenient que abans d'accedir a cadascun dels centres els usuaris s'informin amb antelació de les condicions particulars de cadascun d'ells i comprovin si és necessària reserva prèvia.

A l'àrea metropolitana de Barcelona, 74 equipaments de vuit ciutats van participar en la Nit dels Museus, a la qual s'incorporaven quatre espais nous, com la Casa de l'Heura de Badalona, el Castell i Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat; Ca Fontanet, del barri de Sant Andreu de Barcelona, i el TPK del Centre d'Art Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat.

També a Barcelona, la Nit dels Museus permet contemplar exposicions com les de Félix González-Torres, Política de relació, en el MACBA; la de Nanni Balestrini, La violència il·lustrada, a La Virreina, o la de Mart. El mirall vermell, al CCCB. Altres propostes són l'exposició Per una educació en llibertat, al Born; La guerra infinita, al MNAC, o Imatges oposades. La Barcelona marítima de postguerra, al Museu Marítim de la ciutat.