L’artista banyolí Jordi Bosch Lleó, més conegut com en Barraca, ha pintat un mural en una de les façanes de l’edifici d’El Puntal, seu de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles.

Barraca s’ha inspirat en la capsa de llapis de colors Alpino en una obra original de quasi 300 metres quadrats. Segons Barraca, «els llapis, les caixes i en especial les mines dels mateixos llapis, han estat presents durant tota la meva vida artística i ja van formar part de la meva primera exposició l’any 1979, i en aquesta pintura d’El Puntal, he volgut plasmar una abstracció de colors i formes associades a aquests elements tan quotidians». L’artista inaugurarà el pròxim 29 de maig l’exposició «40 Anys pujant a la mina i cariàtides» una mostra de pintura i escultura que es podrà veure al castell de Palol de Revardit.

Nascut a Banyoles l’any 1957, Barraca exposa regularment des del 1979. Alguns dels seus treballs estan emmarcats dins les sèries «Exercicis sobre un llapis», «Emmotllats de cartró», «Carrers i espais somiats», «Bars» o «Davant del vidre» entre d’altres.

De Banyoles a Mont-real

L’artista té obres exposades a l’aire lliure en poblacions com Banyoles, Porqueres, Girona, Olot, Figueres, Barcelona, Andorra, Cotlliure, Niça, Madrid o Mont-real, al Canadà.

Espai de creació cultural

El Puntal-Laboratori de les Arts és el centre neuràlgic de la Fundació Lluís Coromina que ha convertit un antic edifici d’oficines en un espai actiu de creació cultural i social. Les seves instal·lacions acullen creadors de cultura com el cineasta Albert Serra, la promotora de concerts Alter Sinergies, Cor de Teatre, els músics CaboSabroque o el taller de pintura per a persones amb diversitat funcional de la Fundació Estany.