El festival internacional de guitarra Mediterranean Guitar Festival torna a les esglésies més emblemàtiques de la costa catalana amb 130 concerts de la mà d’intèrprets locals i internacionals. L’esdeveniment se celebrarà de l’1 de juny al 28 d’octubre a les localitats gironines de Castelló d’Empúries, Llançà, el Port de la Selva, l’Estartit, Lloret de Mar, a més de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Calella, Calafell i Coma-ruga.

En total, hi haurà 22 formacions, entre les quals destaquen figures com David Russell, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, amb la guitarra elèctrica solista d’Oriol Saltor, Javier Gavara, el Quartet de corda Ad Libitum, Silvia Nogales, Celil Refik Kaya, Sergey Perelekhov, Guillem Pérez-Quer o Josep Soto.

Després d’un any «difícil», els seus promotors van presentar ahir la nova edició del festival a la Basílica de Sant Maria de Castelló d’Empúries, una de les seus dels concerts. Entre el més d’un centenar de concerts, els espectadors podran escollir entre estils com el flamenc, la guitarra espanyola, la romàntica, un recital de violoncel basat en Bach, un quartet de corda i un concert simfònic.

L’any passat el certamen va haver de redefinir la seva programació a causa de les restriccions imposades per la pandèmia, amb una quarantena de concerts.

Les entrades ja s’han posat a la venda a través del web del festival i es podran adquirir a la taquilla de cada església els dies de concert a partir de les vuit del vespre.