El municipi de l’Escala va acomiadar ahir al matí, a l’església parroquial de Sant Pere, Carles Pous i Puig, conegut popularment com en «Carles de les Sardanes», que va morir el passat divendres als 86 anys. Puig era el membre més veterà de l’Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu, a més d’una figura molt coneguda dins el món de la sardana d’arreu de Catalunya.

Nascut a Sobrestany, un veïnat adscrit a Torroella de Montgrí, però establert a l’Escala des de feia més de 40 anys, on es va implicar en tota classe d’activitats culturals, participant activament en la dinamització social de la vila, Puig va col·laborar en la recuperació dels aplecs a diferents barris del municipi.

Entre d’altres, Carles Puig era membre de l’Agrupació des de la seva fundació el 1969, monitor sardanista des de 1972 i de moltíssims dansaires, conservador de l’arxiu de l’entitat i curador d’un arxiu propi de més de 13.000 sardanes, i amb una trajectòria àmpliament reconeguda amb guardons, entre d’altres el Premi Floricel Rosa d’Or d’Anglès el 2005 o el Premi Capital de la Sardana 2015 a la dedicació.

A més, durant molts anys Carles Puig va ser membre actiu de la comissió organitzadora de l’Homenatge a la Vellesa que se celebra anualment a l’Escala. Puig també era sardanista d’honor de l’Escala Ciutat Pubilla.