El Grec 2021 arrenca el 16 de juny els espectacles que aposten pel talent local. El tret de sortida serà a la Sala Atrium amb M’hauríeu de pagar, un muntatge escrit i dirigit pel gironí Jordi Prat i Coll.

L’espectacle s’estructura en tres monòlegs, el d’una guia d’art que a través de la paraula narra la seva tragèdia familiar, el d’un jove que després d’una convenció busca agradar i posa a la venda el seu cos i finalment el d’un pianista que és conscient que mai més podrà tornar a tocar i reflexiona sobre la vida.

«Les tres històries conflueixen de manera que podrien ser pare, mare i fill», assegura el director Jordi Prat i Coll. Amb tot, el text parla d’art, infantesa, records, sexe i educació familiar, entre d’altres. Prat explica que el text també s’ha editat en format llibre, que es posarà a la venda d’aquí a tres setmanes.

El muntatge el protagonitzen els actors Àurea Márquez, Albert Pérez, Francesc Cuéllar i Carles Roig i té com a fil conductor la reflexió sobre les fragilitats. «Són tres monòlegs que parlen al públic», sosté el director. L’obra ja s’ha traduït al castellà, a l’italià i a l’anglès i aviat tindrà també versió en francès. Abans de M’hauríeu de pagar, el festival recuperarà dues propostes pendents del «De Grec a Grec»: Fuera de juego i L’habitació blanca.