Els Espais Volart va donar ahir el tret de sortida de la temporada expositiva amb la mostra «Escola d’Olot. Una Fake News amb 150 anys d’història».

L’exposició, comissariada per Xavier Palomo, pretén «desmitificar l’erròniament anomenada Escola d’Olot», per a «retornar» les obres i els artistes a l’espai «que els correspon». Segons Palomo, aquest espai «va molt més enllà de l’encarcarament i l’ensopida repetició de tòpics en què els interessos polítics, econòmics i ideològics l’han convertida». La mostra agrupa obres de Joaquim Vayreda, Josep Berga, Vicenç Grive, Josep Obiols, Francesc Domino, Martí Casadevall, Joaquim Claret o Àngel Codinach, entre d’altres.

En paral·lel, també es va inaugurar la mostra «En veu baixa». L’artista barceloní Antoni Llena revisita la seva pròpia obra a través de gairebé 600 peces exposades als Espais Volart. S’hi poden veure des de dibuixos, escultures o pintures fetes amb diferents tècniques. L’exposició comença amb un recull dels primers treballs de Llena, que pertanyien al moviment de l’art conceptual. També inclou 500 dibuixos al pastel fets durant el confinament i conclou amb una de les obres de més envergadura de la seva trajectòria, un conjunt de 38 caixes-finestra que s’arrengleren formant una única seqüència.