El nou festival de música del Baix Empordà 'A peu de Gavarres' arrenca aquest dissabte amb l'actuació de la cantautora barcelonina Clàudia Cabero, a la plaça del Castell de Monells. Cabero obre un cicle de tres caps de setmana de concerts en què també hi actuaran el bateria d'Els Pets, Joan Reig, i el cantautor bisbalenc Miquel Abras. Reig portarà les cançons del seu primer disc en solitari a la plaça de la Torre de Cruïlles el dissabte 5 de juny i Abras ho farà a la plaça de la República de Sant Sadurní de l'Heura el dia 12 de juny quan tancarà el festival. Les entrades tenen un preu de dos euros i els beneficis es destinaran a projectes musicals a les escoles dels tres municipis.

El promotor d''A peu de Gavarres', Roger Vidal, explica que volen acostar un entorn com el de les Gavarres també a través de la música. Malgrat que són tres pobles separats, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura comparteixen ajuntament i bona part del massís que creua el Baix Empordà i el Gironès. Per això, el nou festival celebra un concert a cadascun dels municipis, amb la idea de promocionar-lo també des d'un punt de vista cultural.

"El que volem és que els veïns de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, però també els visitants que venen cada cap de setmana, puguin gaudir de concerts d'autor i descobrir espais molt emblemàtics d'aquest entorn", assenyala Vidal. 'A peu de Gavarres' és una iniciativa de la productora D-Musical, l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura i compta amb la col•laboració del Consorci de les Gavarres.