L’anglès James Rhodes serà el cap de cartell de la primera edició del festival Istiu de Castelló d’Empúries, en la seva única parada a la demarcació de Girona.

Es tracta d’un concert de música clàssica en què Rhodes interpreta temes de Beethoven i Brahms mentre comparteix amb el públic anècdotes i curiositats dels compositors i de les peces que interpreta. L’objectiu és acostar aquest gènere a nous públics. James Rhodes actuarà l’11 de juliol a la plaça de la Basílica de Santa Maria de Castelló.

Un altra de les actuacions destacades serà la del grup de punkrock Reincidentes. La banda sevillana repassarà alguns dels temes més recordats de la seva trajectòria. Per altra banda, Clara Peya presentarà Perifèria i Xarim Aresté recuperarà algunes de les cançons més sensibles que inclou el seu repertori. A més, l’Orquestra Maribel portarà el toc de festa major al festival.

Els concerts se sumen als ja anunciats prèviament de Joan Miquel Oliver i Marina Rossell. A més, el festival també potenciarà artistes locals emergents.