L'Ajuntament de Borrassà ha comprat l'edifici de Cal Governador, un casal noble construït el 1747 per 540.000 euros. Per pagar aquesta inversió, el consistori ha demanat un crèdit de 350.000 euros a dotze anys i un interès del 0,55% anual i fix. Ara que ja passa a mans municipals, l'Ajuntament preveu rehabilitar la zona enjardinada i les edificacions que hi ha. A dins de l'immoble, el consistori també adaptarà els espais per a destinar-los a serveis i equipaments municipals. La finca té 7.342 m2 de superfície i 2.256 m2 estan construïts. Aquest casal noble havia estat propietat de la família Coll i un dels descendents va ser governador civil de Girona (d'aquí en ve el nom).

L'edifici principal està inclòs en el catàleg de Béns Culturals d'Interès Local (BCIL). El 1910 l'edifici va ser rehabilitat per l'arquitecte noucentista Rafael Masó. En aquest reforma, es va projectar la façana interior porticada i va afegir-hi un rellotge de sol que dona al jardí.

Amb motiu de l'adquisició per part de l'Ajuntament d'aquest edifici, aquest diumenge es farà una ornamentació floral a l'entrada principal coincidint amb la jornada de Corpus. L'Ajuntament de Borrassà també permetrà veure aquesta entrada al públic.

Cal Governador havia estat un hotel i un restaurant, mentre que a la planta de dalt hi havia un habitatge dels propietaris. A més, hi ha un gran jardí a la finca i també altres estructures secundàries com ara un cobert.