L'EscèNit, la programació d’arts escèniques al carrer de Girona, ha programat enguany vuit espectacles d’entrada gratuïta. La cita serà del 29 de juny al 22 de juliol, on, a banda del circ, l’organització ha apostat per noves disciplines artístiques: la dansa contemporània i el teatre.

Així ho va anunciar ahir la nova directora d’Arts Escèniques de l’Ajuntament de Girona i alhora directora del Teatre Municipal, Elena Carmona. L’objectiu de la iniciativa és «donar a la ciutat una programació fresca en clau d’estiu que vol apropar el llenguatge de les arts escèniques a la ciutadania amb una selecció de qualitat i adaptada a tots els públics» va assegurar Carmona. Els espectacles tindran aforaments d’entre 120 i 200 espectadors, van dirigits a tots els públics, i les localitats, gratuïtes, s’hauran de reservar prèviament.

Full House, una faula moderna sobre la cohabitació urbana, donarà el tret de sortida a la programació el proper 29 de juny. El juliol arrencarà amb [kórps] de Miquel Barcelona, una proposta escènica multidisciplinària que es podrà veure per primera vegada a Girona. El 6 de juliol arriba Fil del duet gironí Madame Gaüc, una creació que es presentarà en versió de carrer que explora les relacions humanes a partir d’un llenguatge universal: el físic. El 8 de juliol aribarà a la Plaça del Pallol Stone&Silk de Siberia a càrrec de la jove coreògafa Paloma Muñoz. El 13 de juliol pujaran a l’escenari Los Galindos amb la seva última producció, MDR - Mort de riure. En clau d’humor, l’espectacle apropa els espectadors al qüestionament de la justícia. El 15 de juliol serà el torn de La punta de mi nariz de la companyia de circ basca Kolektivo Konika, formada per sis dones acròbates. El 20 de juliol arriba ¡Qué buen día! de Maite Guevara, un espectacle de clown dirigit al públic infantil i el cicle es clausurarà amb Perceptions de la companyia francesa Bivouac el 22 de juliol al Parc de les Ribes del Ter.

El treball transversal, la connexió i la «reconnexió» amb els equipaments gironins, la programació estable i l’acompanyament dels artistes seran algunes de les directrius del mandat de Carmona, que es desgranaran al llarg de les properes setmanes.