El grup gironí de rock Sopa de Cabra comença demà a La Pobla de Mafumet (Tarragonès) la gira de celebració del trenta aniversari del doble disc en directe "Ben endins", el més venut de la història del rock en català, amb més de 150.000 unitats.

Segons ha informat aquest divendres la banda, la gira recalarà als festivals de Cap Roig, Grec, Cruïlla i Mallorca Live Festival, entre d'altres.

"Ben endins" va celebrar el seu 30 aniversari el 10 de maig passat amb l'estrena d'una versió col·lectiva del clàssic "Si et quedes amb mi", en la qual col·laboren Santi Balmes, de Love of Lesbian; Suu, Alguer Miquel (Txarango), Judit Neddermann, Joan Dausà i Beth.

Les accions commemoratives d'aquest aniversari s'allargaran fins a mitjans del 2022 i Sopa de Cabra està preparant una segona versió d'un clàssic del disc amb diversos convidats que es publicarà a la tardor.

També està treballant en un documental que veurà la llum a principis del 2022 i en una exposició que s'instal·larà a la Casa de la Cultura de Girona.

La gira es tancarà amb un concert amb artistes convidats, segons ha avançat la banda, que el 2 de juliol actuarà al Festival Grec de Barcelona i el 16 d'agost al Camp de Mart de Tarragona.