La setena edició del Festival Xalaro de Platja d’Aro arrenca avui amb l’actuació de Damaris Gelabert (19.30) com a plat fort del primer dia, a l’espera del concert de demà d’El Pot Petit, l’altre gran cap de cartell. La primera mostra de la Costa Brava dedicada al públic familiar programa 18 espectacles de música, circ, màgia, humor i instal·lacions interactives, gimcana per a tots els públics i una sorpresa a càrrec d’en Xalarí -la mascota de les activitats familiars al municipi-.

El municipi recupera el festival després de la suspensió de l’edició 2020 arran de la covid-19, i enguany adapta algun dels seus formats a la situació actual. Així, tot i que es manté la franja horària de tarda i vespre, s’eixamplen els escenaris més enllà del Passeig Marítim i la Platja Gran per ampliar els espais de les actuacions. La majoria d’activitats són de franc, però Gelabert i El Pot Petit requereixen entrada, i ja s’han esgotat.

El festival manté l’ambició en la programació amb 18 propostes de 15 companyies i artistes: els dibuixos en 3 dimensions sobre el terra de Toni Ortiz; les instal·lacions interactives de Guixot de 8, Quiràlia, Tombs Creatius i Silent Disco Kids; l’animació musical itinerant de La Dinamo; la màgia de Pere Rafart; la música de Dàmaris Gelabert i El Pot Petit; l’humor de José Luis Redondo; i les propostes circenses de Duo Laos, Kari, Karol, La Fem Fatal i Yldor Llach. Els concerts de Damaris Gelabert i d’El Pot Petit s’han programat a la Masia Bas, amb un aforament limitat per a 500 persones, que ja s’ha cobert.