Els carrers de Girona es van omplir ahir de música per celebrar el Dia Internacional de la Música, en el marc de la 22a edició del Viu21Música.

La jornada, que vol reivindicar els valors culturals, educatius i socials de la pràctica musical, va comptar amb 170 artistes i 11 concerts en quatre escenaris de la ciutat. El Cor Jove Sol de Solfa va donar el tret de sortida a la programació des del pati de la Casa de Cultura, l’espai dedicat a les formacions corals, on després van agafar el relleu les actuacions del Cor Preludi i el Cor de Cambra del Conservatori de Música. A mitja tarda, la ciutat entonava el ritme de Big Band amb epicentre a la plaça dels Jurats amb les actuacions de la GironaBandaBand i La Moderna Big Band, que va sumar esforços amb La Moderna Drumline.

El tercer escenari va ser la terrassa del Sunset Jazz Club, que va comptar amb els concerts de grups d’improvisació de l’Aula de Jazz i Música Moderna del Conservatori de Girona, Combos de l’escola Espai Jazz, de l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols i la Maçanet Transfer de l’Escola Municipal de Música de Maçanet de la Selva. Va culminar la nit a la seu del jazz gironí la Sunset Amateur Band.

La programació del Viu21Música també va arribar al Museu d’Història de Girona amb un concert a càrrec del musicòleg i intèrpret Antoni Madueño.