L’Ajuntament de Corçà va presentar ahir els actes commemoratius a la figura de Pere Comellas Pons (Corçà, 1892), que de manera autodidacta es va convertir en el primer cineasta aficionat del Baix Empordà. I és que durant els anys 20 i 30, Comellas va filmar, en 35 mil·límetres, diverses pel·lícules familiars i documentals, així com també va instal·lar al seu domicili una sala de projecció que va rebre el nom de Monopol Cinema, activa del 1920 al 1926.

En el marc dels actes d’homenatge, el cicle de cinema a la fresca municipal passarà a anomenar-se Cinema a la Fresca Pere Comellas, i oferirà pel·lícules dirigides a tots els públics els dijous de juliol a l’aparcament de la Sala Municipal. La temporada arrencarà l’1 de juliol amb un homenatge, a partir d’on es projectaran dos documentals. Es tracta de Pere Comellas (1892-1942). Un pioner empordanès i Costa Brava. La mirada del viatger.

El consistori també ha previst la col·locació d’una placa commemorativa a la finca on va viure Pere Comellas Pons, seu també de la sala Monopol Cinema, ubicada al carrer Major de Corçà.