Banyoles acollirà el Congrés Internacional de Joventuts Musicals (Jeunesses Musicales International), que se celebrarà del 2 a l’11 de juliol de 2022 a l’Auditori de l’Ateneu.

Serà la quarta vegada que l’Estat espanyol acull aquesta trobada internacional després de Sevilla el 1980, Bilbao el 1983 i Barcelona el 1992, i coincideix amb el 70è aniversari de Joventuts Musicals d’Espanya.

La candidatura de Banyoles va ser presentada i avalada pel mateix Consell de Direcció de Joventuts Musicals d’Espanya en l’Assemblea General de la confederació espanyola celebrada aquest passat cap de setmana en considerar que la ciutat tenia les condicions òptimes per dimensions, tradició, infraestructura, entorn natural, activitat cultural i connexions.

Banyoles, a més, és la seu permanent de l’Ethno Catalonia, l’únic programa de Jeunesses Musicales International que se celebra a l’estat.

El regidor de Cultura, Miquel Cuenca, es va mostrar satisfet que Banyoles aculli un esdeveniment internacional d’aquestes característiques, perquè «fa palès que la nostra ciutat és un espai idoni per a trobades i residències culturals de primer nivell».