Després de crear escenes de gran format en façanes de Florida, Nova York, Brasil, Mèxic o Suïssa, la muralista barcelonina Marina Capdevila aterra a Girona per a homenatjar les persones grans.

La seva àvia, que diu que és la seva musa, ha inspirat el gruix del seu treball artístic, centrat en «comunicar el desig d’arribar a la vellesa en plena vitalitat». El seu segell propi, des dels recursos d’exageració i ironia a la potent carta de colors, s’imprimeix des d’ahir en un nou mural pintat a la façana lateral de la residència gironina Puig d’en Roca.

Durant dues setmanes, l’artista ha estat treballant en el mural al costat dels usuaris del centre, que no l’han volgut perdre de vista. «L’animaven amb pancartes, l’aplaudien, li cantaven cançons i fins i tot feien el vermut junts», explica la directora de la residència, Ester Campmol. Un procés que, des del primer esbós a la pinzellada final, els usuaris han viscut amb molta intensitat.

A més, confessa la directora, s’han sentit atrets des del primer moment per les obres que l’artista ha pintat arreu del món, fet que els ha convidat a explorar la seva trajectòria professional.

Tot i que l’art urbà encara queda lluny del seu imaginari artístic, Campmol assegura que aquesta iniciativa els ha permès descobrir-lo, així com també conèixer de primera ma el procés creatiu d’una obra d’aquestes dimensions. I és que, han gaudit tant de l’experiència, que fins i tot s’han atrevit a crear el seu propi mural en petit format, però en el seu cas, de tela. Al llarg de quatre metres, cada usuari ha dedicat un dibuix a l’artista a mode d’agraïment pel que ella els ha regalat.