El festival benèfic Girona en Moviment, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, tornarà a portar la dansa als escenaris gironins. La cita, que enguany celebrarà la seva tercera edició, serà del 15 al 18 de juliol.

El festival, que recapta fons per a malalts de càncer, reunirà una cinquantena de ballarins catalans i internacionals, que participaran al festival de manera totalment altruista. El director del festival, el ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez, es va mostrar satisfet de poder aportar «un petit granet de sorra per a visibilitzar la dansa a Girona», tot i que va afegir que és més pessimista que mai respecte el futur d’aquesta disciplina «davant el desinterès i la desconeixença general de les institucions». En aquest sentit, va sentenciar que «el futur del sector de la dansa a Catalunya és un repte molt gran i difícil».

La proposta Catalunya dansa contra el càncer donarà, el 15 de juliol a l’Auditori de Girona, el tret de sortida a la tercera edició a través d’un repertori clàssic i neoclàssic amb una vintena de ballarins sobre l’escenari, amb noms com Ada González, Marc Balló o Virginia Joëlle López.

El festival tancarà l’edició d’enguany el 18 de juliol al Teatre Municipal amb la proposta Comiat en dansa. L’espectacle comptarà amb la participació del Ballet de Barcelona, que interpretarà la creació Tongues amb coreografia de David Rodríguez i Luke Prunty; Carències, interpretada per la companyia de dansa contemporània Eyan Dance Company, i l’estrena mundial de Casa d’àngels, inspirada en textos de Mercè Rodoreda.

La programació es completarà amb la projecció Concert ballat pel món postcovid al Cinema Truffaut, un projecte audiovisual nascut de la col·laboració entre l’orquestra del Conservatori Isaac Albéniz i ballarins professionals, una conversa «sorpresa» amb un coreògraf català o un vermut solidari familiar.