Disset noves sitges i una gran quantitat de ceràmiques, restes d’animals i peces de teler de l’epoca iberoromana formen part de la gran troballa que s’ha fet durant la segona campanya d’excavacions arqueològiques a l’entorn del castell d’Hostalric, impulsada per l’Ajuntament del municipi. Després del gran èxit que va suposar la primera campanya, en què es va trobar una sitja d’emmagatzematge de gra de l’època ibèrica datada a mitjans del segle I aC, enguany es va decidir reprendre els treballs arqueològics a l’entorn de les quatre sitges que es van trobar l’any passat, a la zona del castell d’Hostalric.

Tal com afirma Marta Roura, regidora de Patrimoni, «amb aquest jaciment Hostalric recupera una part importantíssima de la seva història. En ampliar l’àrea d’actuació hem anat descobrint més sitges i restes importants que ens permetran seguir estudiant la història de la nostra vila». El material descobert ja ha estat netejat i catalogat i aquest cap de setmana passat l’Ajuntament ja va organitzar una visita guiada a les excavacions arqueològiques perquè els vilatans poguessin admirar les troballes. L’èxit de participació a l’activitat va ser total, i segons va avançar Marta Roura, l’objectiu és poder iniciar l’any que ve una nova campanya: «El 2022 portarem a terme noves excavacions i organitzarem camps de treball per tal de poder fer sortir a la superfície tota aquesta història d’Hostalric i donar-la a conèixer entre els nostres veïns i veïnes i visitants».

L’Ajuntament agraeix la tasca de Jordi Pou, l’arqueòleg que va liderar les excavacions i la visita; de l’Associació de Patrimoni Històric d’Hostalric, dirigit per Paco Garcia i Jaume Busquets, que van ajudar durant tot el procés d’excavació, i també de Montse Viader, tècnica del Patrimoni de l’Ajuntament. Unes troballes que evidencien la importància que tenia el municipi d’Hostalric i els seus voltants durant el segle I i II aC, i que assegura futures investigacions arqueològiques.