El Festival de Peralada rebrà cinc ballarines aquest dissabte a la nit que protagonitzaran la gala 'Ballet under the stars'. Les creadores d'aquest espectacle, Monica Hamill Iratxe Ansa, han destacat que la gala serà una «celebració a la dona i a la vida», ja que la figura femenina serà la figura principal dalt de l'escenari. En aquesta gala hi participaran noms tan destacats com Maria Khoreva, la mateixa Iratxe Ansa, Lucía Lacarra, Dores André o Ada González. L'espectacle serà un homenatge a la fundadora del Festival de PeraladaCarmen Mateu. El repertori perseguirà coreografies clàssiques com ara Giselle i també altres obres contemporànies.

Amb l'objectiu d'homenatjar la fundadora del Festival de Peralada, Carmen Mateu, el certamen celebra aquest divendres la gala 'Ballet under the stars'. Es tracta d'una actuació que unirà cinc ballarines amb un recorregut internacional per interpretar diverses coreografies repassant dels estils més clàssics a les creacions més contemporànies.

Una de les més destacades és la de Maria Khoreva, que és solista del Ballet Mariinski i també guanyadora de la I edició del Carmen Mateu Young Artist European Award. Ella serà l'encarregada de posar-hi el punt clàssic amb la interpretació d'alguns fragments de 'Giselle'.

Khoreva ha destacat que tot i estar molt interessada en el ballet contemporani, creu que les creadores de la gala han optat per donar-li un repertori clàssic per la seva participació en el Ballet Mariinsky. Aquesta companyia "representa el llegat del ballet rus", segons ha destacat la mateixa Khoreva.

Per altra banda, també hi haurà Lucía Lacarra, ballarina principal del Bayerisches Staatsballett de l’any 2002 al 2016 i Premi Nacional de Dansa 2005. La ballarina principal del Ballet de San Francisco, Dores André, i la solista del Ballet de l'Òpera de Bucarest, Ada González, també formaran part del repertori que tancarà Iratxe Ansa.

De fet, Ansa és una de les creadores de la gala conjuntament amb Monica Hamill. Iratxe Ansa ha destacat que la gala vol ser una "celebració a la dona i a la vida". A part de commemorar Carmen Mateu, Ansa i Hamill busquen enviar un missatge d'oda a la cultura i les arts a través d'aquesta gala especial.

A més, durant la creació de l'espectacle també ha sorgit una creació nova. Es tracta d'un duo entre Dores André i Jorge García Pérez (solista del Ballet de Basilea). Segons Iratxe Ansa és una coreografia "molt física" que intenta explicar la relació entre un home i una flor. "Ens semblava meravellós oferir aquesta obra en homenatge a Carmen Mateu", ha afirmat la creadora de la gala.