Daniel Vivern i Lladó ha guanyat el primer Premi Pere Calders d’Assaig Periodístic de Llançà, amb Pi, políticament incorrecte. El guardó, dotat amb 6.000 euros, també preveu la publicació de l’obra per part de l’editorial Comanegra. L’entrega del premi es va celebrar dimecres a Llançà en un acte amb presència de representants municipals, la família Pere Calders i l’Editorial Comanegra, entre d’altres.

Vivern va explicar que «amb Pi, políticament incorrecte intento que el lector s’atreveixi a dubtar del que li diuen des del sistema, i que es plantegi la suposada solidesa de conceptes sovint considerats intocables. Potser se n’endurà una sorpresa, i una visió més clara del món. En tot cas, serà la seva i genuïna opinió». També va recordar que la seva passió per la lectura arrenca de petit, amb les novel·les de Josep M. Folch i Torres que la seva mare li comprava per Reis o la revista Cavall Fort, que va descobrir amb 7 anys a la Biblioteca de Salt.

Anunciada la seva convocatòria la passada tardor, el Premi Pere Calders d’Assaig Periodístic de Llançà té per objectiu «contribuir i generar unes bones condicions per als creadors i donar a les seves obres una bona difusió».