El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha recuperat aquest any les seves xifres prepandèmia: 38.000 entrades venudes en les seves més de 40 concerts i activitats programades durant els mesos de juliol i agost, segons han explicat en un comunicat aquest divendres.

Vetusta Morla clausurarà aquest cap de setmana la 59 edició del festival, pel qual han passat cantants com Zucchero, Iván Ferreiro, Xoel López, Sílvia Pérez Cruz, María Arnal i Marcel Bagés, God Save The Queen, Pablo Alborán i Manuel Carrasco.

També ha comptat amb concerts de Bad Gyal, Rozalén, Oques Grasses, Beret, L'Orella de Van Gogh, Sergio Dalma, Rosario, Índia Martínez, Roger Mas i Pau Vallvé + El Petit de Cal Eril.

L'esdeveniment va obrir a més amb un nou festival d'humor i comèdia, Salat, amb Martita de Graná i 'Dos ximples i jo. El sentit de l'humor', de Santiago Segura, Flo i José Mota.

També ha comptat amb el cicle KM0, centrat en la música clàssica, amb propostes d'àmbit local com a Oblit Llança, Carles Font i Quartet Brossa, així com amb el cicle de concerts-aperitiu Delicatessen, amb noves veus de dones com Núria Graham, Maria Jaume i Anna Andreu.

El festival està preparant la seva 60 edició, per la qual ja tenen tres grups confirmats: Jamie Cullum, Simple Minds i Kool & The Gang.