El periodista i capellà securalitzat Pere Madrenys i Caballé va morir aquest dilluns a Girona a l’edat de 89 anys. Nascut a Sils l’any 1932, en aquests moments vivia al centre Maria Gay. Des de feia anys patia d’Alhzeimer.

Pere Madrenys i Caballé es va llicenciar en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i posteriorment es va doctorar en Dret Canònic.

Al llarg de la seva trajectòria professional va ser redactor de Vida Catòlica, corresponsal d’Europa Press al Concili Vaticà II, delegat de mitjans de comunicació social del Bisbat de Girona, i després va entrar a formar part dels primers equips promotors de Presència sota la direcció de Narcís-Jordi Aragó, on posteriorment, entre els anys 1979 i fins al 1982, en va ser el director. També va estar vinculat a l’equip promotor del Punt Diari. En paral·lel, Pere Madrenys també va ser membre de la junta del Col·legi de Periodistes de Girona.

Pel que fa a la seva vessant religiosa, el capellà secularitzat va formar part del Fòrum Joan Alsina, va ser membre de l’Opus Dei i va treballar al costat del doctor Narcís Jubany, entre d’altres.

La missa en record a Pere Madrenys se celebrarà avui a les sis de la tarda a la parròquia de Santa Eugènia de Girona, segons va comunicar la família.