La quarta edició del festival Art & Gavarres girarà al voltant de la preservació de l'entorn natural de forma immediata. Amb aquesta temàtica es vol conscienciar als visitants del festival sobre la importància de gaudir de la natura sense malmetre-la. Els organitzadors han apuntat que després de l'inici de la pandèmia, la societat ha redescobert els entorns com ara el massís de les Gavarres. Aquests espais naturals, però, han patit l'erosió dels corriols, l'abocament de deixalles i l'augment de trànsit i sorolls. En aquesta quarta edició del festival, setze artistes internacionals intentaran fer pedagogia de com gaudir de la natura sense malmetre-la a través d'obres d'art efímeres.

El massís de les Gavarres tornarà a convertir-se en un museu efímer a partir d'aquest cap de setmana amb l'inici de la 4a edició del festival Art & Gavarres. Es tracta d'un certamen de diferents disciplines artístiques que instal·la obres efímeres als espais naturals de diferents municipis de les Gavarres durant tres mesos.

Aquest any, les obres seguiran el lema 'Sense anar gaire lluny' en què es vol conscienciar de la importància de preservar l'entorn natural immediat. En aquest sentit, els organitzadors del festival recorden que arran de la pandèmia alguns espais naturals s'han massificat. Això provoca l'erosió de corriols, l'augment de sorolls i de trànsit i també l'abocament descontrolat de deixalles. Aquestes conseqüències afecten de forma negativa a la fauna i flora que hi habita.

Per això des del festival es vol fomentar la preservació d'aquests entorns. Si bé l'objectiu és acostar les Gavarres als visitants i fer que descobreixin racons diferents, aquesta edició d'Art & Gavarres persegueix que el pas de l'home no afecti a l'ecosistema. Per això les instal·lacions estan fetes a l'aire lliure i amb materials naturals.

En aquesta edició del festival hi participen setze artistes consolidats i emergents de diferents punts de Catalunya, del País Basc, d'Holanda, la Gran Bretanya i l'Argentina. Els artistes han arribat a Girona aquest dilluns i fins divendres instal·laran les seves obres d'art en els municipis de Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera. El festival arrencarà el dissabte 4 de setembre i durarà fins el 15 de desembre.