Roba Estesa, El Pony Pisador i els grups gironins Les Anxovetes i Germà Negre són els grups que participaran en el nou festival Catalan Sounds, que arrencarà el pròxim 11 de setembre i s’allargarà fins a finals d’any. La iniciativa constarà d’un concert mensual, que es farà a la Fàbrica Damm i es podrà seguir a través del canal de Youtube del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert. El festival està pensat per les comunitats catalanes a l’exterior, amb qui es vol «reforçar el vincle».

El tret de sortida el donarà Roba Estesa en un concert que s’emetrà a Amèrica l’11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya.

Les diferents delegacions estan organitzant activitats en el marc del Catalan Sounds. Així, destaca el cas dels Estats Units, que prepara un acte a Washington l’11 de setembre on es podrà fer un tastet de gastronomia catalana i es retransmetrà en streaming el concert de Roba Estesa.

Passada la Diada, el 16 d’octubre està programada la retransmissió el concert de Pony Pisador, integrat per cinc joves barcelonins que interpreten una «barreja de músiques tradicionals del món amb un estil viu». Els grups gironins arribaran al final. El 20 de novembre serà el torn del grup d’havaneres en femení de Les Anxovetes i la primera edició del certamen la tancarà el concert del grup banyolí Germà Negre l’11 de desembre.