La nova temporada expositiva del Centre Cultural La Mercè arrencarà aquesta tarda amb la mostra De la Terra a la Terra? [Humanitat en transició], a càrrec de l’artista Mònica Campdepadrós. Es tracta del projecte que va néixer arran de la Beca de Residència Creativa en Ceràmica, impulsada pel Bòlit Centre d’Art Contemporani en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Art.

A partir de les noves realitats distòpiques o post humanes, Mònica Campdepadrós obre camí a la reflexió des de l’ètica i la consciència. L’artista plàstica, acostumada a treballar amb diferents registres i materials, ha apostat en aquesta ocasió per la terra amb l’objectiu d’acostar un discurs contemporani utilitzant una tècnica que ens remet a una disciplina ancestral. El procés de producció de les peces va tenir lloc al setembre de l’any 2020 al taller de ceràmica de l’Escola Municipal d’Art, amb l’acompanyament de la professora Providència Casals. La mostra, coordinada per Manel Bayo, es podrà visitar fins al 22 d’octubre. De fet, el 19 d’octubre l’artista oferirà una visita guiada a l’exposició.

La programació seguirà amb Personatges imaginats, una exposició retrospectiva de l’escultura d’Alfons Gil; Traç de fuga, de l’artista Anaïs Calabuig; Tempus fugit, d’Elena Olivé; Art en petit format. Tres visions de joieria contemporània gironina; SommoS, de Bamala-Borruel; i Cassoles, de Xavier Oriol i Arnau Aragall.