Sant Jordi Desvalls acollirà la primera edició del Festival Pluja d’Art Sant Jordi amb tres dies d’activitats culturals, del 24 al 26 de setembre. Teatre, música, dansa, circ, exposicions, artesania i gastronomia ompliran diferents espais de la població.

El festival es va decidir organitzar com una pluja d'art cultural amateur i l’oportunitat per impulsar la cultura. Al capdavant hi ha els artistes Oriol Serra i Albert Moreno de la companyia "En vols més?" i l'Ajuntament. Amb aquest festival el municipi ofereix un espai als artistes per poder mostrar el seu art. Estava previst per l’any passat, però la Covid-19 va obligar a ajornar-ho.

Els espectacles de teatre, circ, música, màgia, dansa i teatre infantil poden participar d’un concurs.

Però el festival s’ha obert a totes les arts des de la fotografia a l’art visual o l’escultura. A banda dels espectacles hi haurà paradetes i exposicions de diferents disciplines. Les mostres es podran veure a diversos punts del poble. Els artesans tenen oberta la lliure participació amb la instal·lació d’una parada a la zona habilitada.

S’ha adequat una zona per a autocaravanes al camp de futbol.

L’obertura està programada per al 24 de setembre amb l’obertura de l’espai food truck (a partir de les sis de la tarda) darrere les escoles i l’espectacle inaugural a càrrec de Toni Albà, a la plaça Major. El mateix dia es podrà veure l’actuació de Lo Pau de Pons.

L’endemà és el dia fort del festival amb conta-contes, teatre còmic, dansa, i diferents actuacions musicals amb companyies com Pim-pam, El Focus, CiaMai, o Pau Zabala, o Glòria Vila. Clourà la música de dijs per donar pas al diumenge on els espectacles centre la jornada amb circ amb Total Circ, màgia amb Seriogia, i dansa amb Lara Munin, clown amb Tucat’s. El diumenge es farà l’entrega de premis i la cloenda.

La programació podria incloure algun canvi d’última hora, segons ha explicat un dels organtizadors, Oriol Serra, per temes relacionats amb la Covid-10. El festival va informant a través de les xarxes socials.

L’espectacle de Toni Albà es podrà veure per 10 euros i adquirir el paquet d’entrada per dissabte i diumenge a 5 euros.