El festival Ítaca ha tancat la seva novena edició amb més de 10.000 espectadors i el cartell de 'sold out' en diversos concerts, amb una ocupació del 82,4%. El certamen ha aconseguit recuperar la programació pre pandèmia i, d'abril a setembre, ha programat 25 actuacions en set poblacions de l'Empordà. En concret, a Calella de Palafrugell, Palafrugell, Corçà, l'Estartit, Gualta, la Pera i l'Escala. El festival ha rebut públic de 433 poblacions diferents, el 99% de Catalunya. Girona, amb el 10,9%, i Barcelona, amb el 10,2%, són les ciutats que aporten més públic. Els espectadors són majoritàriament de les comarques gironines, amb el 57,4%, seguit dels espectadors de la demarcació de Barcelona amb el 38,3%.

Els organitzadors destaquen que l'esdeveniment, a més, es "consolida" com un dinamitzador econòmic. I és que el 56,1% dels espectadors s'han quedat a dinar o sopar a la zona i més d'un 30% hi ha pernoctat, segons els resultats d'una enquesta telemàtica.

El seu director, Fran Arnau, reconeix que ha estat una edició "difícil i incerta" però que hi ha "moltes ganes i interès per la música en directe". "Estem molt i molt contents de la resposta del públic", afegeix Arnau.

La desena edició

El festival ja treballa en la propera edició, que arribarà als deu anys. Els organitzadors treballen en una edició emblemàtica que vol posar de manifest la consolidació del projecte.