The Gramophone Allstars Big Band presenta aquest divendres el seu nou disc, Love Letter, al Black Music Festival Edició Especial. La formació gironina presentarà el seu darrer àlbum, una carta d'amor als jamaicans The Skatalites, en la seva recerca per fusionar el soul, el jazz i els ritmes jamaicans. La cita tindrà lloc el 15 d'octubre al Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí.

Al llarg del mes d'octubre, el festival commemorarà el 30 aniversari de la pel·lícula de culte The Commitments amb tres concerts d'Andrew Strong, cantant i protagonista del film. Els dies 22 i 23 d'octubre actuarà a l'Atrium de Viladecans i a La Mirona de Salt, respectivament, acompanyat per una potent banda. Hores abans del concert, es farà una projecció de la pel·lícula al Cinema Truffaut de Girona. A més a més, Andrew Strong farà una col·laboració especial a La Volta Girona dissabte 23 d'octubre al migdia acompanyant la Black Music Big Band Junior, la formació germana petita de la Black Music Big Band, formada per nens i nenes de 9 a 14 anys.

El divendres 22 d'octubre, Blanquito Zurdito portarà el seu blues a La Mercè de Girona.

El divendres 12 de novembre el grup Ghost-Note, encapçalat pel duet rítmic que formen Robert Sput Searight (bateria) i Nate Werth (percusió) d'Snarky Puppy, actuaran a l'Auditori de Girona, i el 12 de desembre tancarà aquest Black Music Festival Edició Especial la cantant Monica Green al Teatre Bartrina de Reus.