La Fundació Castell de Peralada digitalitzarà el fons documental que ha recopilat durant els 35 anys d’història del festival. La fundació ha tancat un acord amb Cellnex per transformar en format digital un arxiu integrat per més de 50.000 documents consultables, entre fotografies, il·lustracions i altres materials

La iniciativa vol facilitar l’accessibilitat digital al fons documental, que estarà disponible per tothom a la xarxa. Entre les imatges que seran digitalitzades destaquen grans moments de la cita empordanesa com la Carmen de Calixto Bieto, que va causar polèmica en el seu moment, però que continua viva després de més de vint anys de l’estrena al festival, o el retorn als escenaris de Josep Carreras després de superar una leucèmia.

Es preveu que la transformació digital de la primera fase del fons documental, de 21.000 imatges, acabi abans del 2023, si bé l’acord de col·laboració podria anar més enllà d’aquesta data.

La presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué, assegura que el projecte neix per «preservar» la història del festival que, al seu torn, és «també un capítol molt important» de la història cultural del país.