La bailaora Rocío Molina torna per cinquena vegada al festival Temporada Alta amb la seva trilogia dedicada a la guitarra. Molina serà demà al Canal de Salt acompanyada pel guitarrista Rafael Riqueni amb Inicio (Uno), el primer espectacle d’un trio que «més que una trilogia lineal i un triangle, és un cercle». De fet, el certamen gironí ja va acollir l’any passat continuació d’aquest treball, titulada Al fondo Riela (Lo otro del Uno), en què la coreògrafa estava acompanyada dels músics Eudardo Trassierra i Yerai Cortés.

Durant el procés creatiu, ambdós artistes han treballat la relació i complicitat, fet que els permet mostrar dalt l’escenari emocions molt sinceres. «Crec que és una feina de cuidar-nos i admirar-nos, d’oferir-nos mútuament per tornar a ser nens, sense cap pretensió», assegura Rocío Molina, premi Nacional de Dansa l’any 2010.

Molina assenyala que bona part de l’espectacle es basa en la improvisació, perquè coneix «a la perfecció gairebé totes les melodies» de Riqueni.

Després de la maternitat

«El més maco és abandonar-me i que el cos faci realment el que sento», assegura la bailaora, que diu que la trilogia és «un viatge» després de passar per un moment de falta de motivació.

Va optar per «abraçar aquesta apatia» i tornar als orígens en un moment en què, a més havia de «descobrir un nou cos» després de la maternitat. «Després de ser mare, el cos et canvia i l’energia també», diu.