Una seixantena d'editorials han signat un manifest de suport a la fira LiberisLiber de Besalú, que no s'ha pogut celebrar aquest any. En aquest sentit, les empreses del món del llibre atribueixen la situació a la falta de suport de les administracions públiques i demanen eassolir el 2% del pressupost en cultura, la previsió i anticipació de la dotació pressupostària concedida a entitats i la inclusió de criteris de descentralització i priorització de la bibliodiversitat editorial i llibretera. 

Per les editorials, el certamen no s'ha pogut celebrar perquè «no s'han atès les demandes de canvis en les convocatòries de suport públic que reclamava l'organització». Davant d'això, demanen evitar que cada edició depengui de concessions de subvencions que «no resolen la necessària planificació que requereix Liberisliber».

El certamen va començar amb quinze editorials participants, ha arribat fins a les 65 i en els seus deu anys d'història ha acollit més de 150 projectes editorials dels Països Catalans i de l'Estat i més de 200 activitats.

Segons els signants, la fira Liberisliber és el «paradigma» del que anomenen la «bibliodiversitat». «La cura i l'amor de les persones que l'han organitzat, però també la seva capacitat d'autocrítica i millora constants, mereix el reconeixement i el suport de totes les persones i entitats, ja que sense cap mena de dubte contribueixen a enriquir el sector no només pel fet de ser un espai de trobada i de coneixement, sinó per fer millor la vida», asseguren en el text.

El manifest el signen editorials com Blackie Books, L'Altra Editorial, Les Hores o les empordaneses Sidillà, Llibres del Segle i Brau.