El Teatre El Mundial va acollir aquest dimecres la presentació d'El perfum del presseguer amb què Brauli Gascón va guanyar el quart premi Empordà de Novel·la, dotat amb 2.500 euros. Editada per Brau Edicions, l'obra va ser escollida entre una vuitantena de novel·les que optaven al guardó. 

Gascón va destacar que ha estat 12 anys escrivint la novel·la i que està basada en la història del seu avi, que va fer vida a Mèxic. «El meu avi va morir quan jo tenia 6 anys, però em va explicar tantes històries que em va deixar una forta empremta», va explicar Brauli Gascón. L’autor, que és restaurador professional, va detallar que la seva feina ha impregnat fortament la novel·la, on combina la història amb una eclèctica selecció de receptes gastronòmiques d’arreu del món.

El premi Empordà de Novel·la, que fins ara impulsaven l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà i Òmnium Cultural, passarà a estar coordinat pel Consell Comarcal del Baix Empordà. L'objectiu del canvi, expliquen des de la Bisbal, és fer créixer el premi tot convertint-lo en un guardó literari de referència per a la comarca del Baix Empordà. Per aquest motiu es compta amb tots els consistoris de la comarca, una dotzena dels quals n’esdevindran patrocinadors.

«Com a capital del Baix Empordà ens sentim orgullosos d’haver endegat aquest guardó que ara seguirà creixent amb la voluntat expressa de mostrar la força que tenim els ajuntaments quan entomem projectes de forma conjunta, posant la marca Empordà, també, al mapa dels premis literaris», va explicar l'alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, durant la presentació de la novel·la guanyadora de la quarta edició.