Federico García Lorca i Salvador Dalí seran els protagonistes de l’espectacle Lorca, que es podrà veure el pròxim divendres a Figueres. A través de la música i la paraula, l’actor Joel Minguet hi repassa els anys de joventut del poeta de Granada, fent també esment al temps que l’andalús va passar a Cadaqués amb la família Dalí. L’amistat entre els dos artistes és el fil conductor de l’espectacle, que ja es va poder veure aquest estiu dins el Festival de Cadaqués.

L’origen de Lorca es remunta a la primavera del 2016, quan Joel Minguet va fer un viatge en solitari per la costa est francesa instal·lant a Cadaqués el seu campament base. En aquest viatge l’actor va fer una immersió en la vida del poeta, buscant la petjada que el granadí va deixar en terres catalanes, submergint-se en la seva poesia i fent tria dels poemes de joventut, per musicar-los connectant-se amb els moments en què Lorca va viatjar a Cadaqués i la seva relació amb Dalí a través d’anècdotes i cartes.

Sessió per a estudiants

L’espectacle, organitzat pels Amics dels Museus Dalí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres es podrà veure a les 8 del vespre a El Jardí.

Al matí, a més, hi ha prevista una sessió especial a la qual assistiran alumnes dels instituts de Castelló d’Empúries, Figueres, l’Escala, Llançà i Roses.

Paral·lelament, i fins al 6 de novembre, la Biblioteca de Figueres proposa una selecció de llibres, còmics i material audiovisual relacionat amb Lorca.