Un llum dissenyat per l'artista empordanès Salvador Dalí al voltant de 1930 ha estat subhastada a París per 486.000 euros (prop de 545.490 dòlars al canvi actual), segons va fer saber aquest dijous la casa de vendes Artcurial.

Es tracta d'un exemplar estranyíssim del qual només es coneixen tres exemplars i que Dalí va crear per al decorador i col·leccionista francès Jean-Michel Frank.

El resultat final de la venda trenca per complet les expectatives inicials per a l'objecte, que va sortir amb un preu de venda estimat d'entre 50.000 i 80.000 euros (entre 56.000 i 89.700 dòlars).

El llum, fet de guix i vímet, representa una cistella utilitzada pels pescadors de Cadaquès amb els quals Dalí solia posar en fotos, i s'emmarca dins del surrealisme, moviment del qual tant l'artista català com Frank van formar part.

La particularitat d'aquesta obra és que només existeixen tres exemplars així, si bé la col·laboració entre tots dos va donar lloc a altres models de mobiliari i llums com el sofà de llavis, paravents o un llum de barril trenat.