El «Messies de Handel Participatiu» torna a l’Auditori de Girona el pròxim 23 de desembre sota la direcció de Mireia Barrera i amb l’acompanyament del cor Geriona Juvenil, l’infantil GiroNins i el Cor Madrigal. Després d’un 2020 sense poder organitzar el concert d’aquest famós oratori de Handel per Nadal a causa de la Covid, enguany l’Associació Messies Participatiu ja ultima els últims detalls dels oratoris de Girona i Barcelona.

Mireia Barrera dirigint l’assaig d’aquest dissabte. | MARTINA AUBERT

Per primer cop la direcció recaurà a una directora dona, a Mireia Barrera, una reconeguda directora de cor catalana que va estar al capdavant del Cor Madrigal fins l’any 2019, i que ara els tornarà a dirigir en aquests dos concerts. A més, en el cas del concert de Girona, també es comptarà amb la incorporació de joves i infants en el moment d’interpretar el famós «Hallelujah». En concret hi participaran 23 nens i nenes del Cor Geriona Juvenil i dels GiroNins. «Aquesta ha estat una iniciativa dels membres de l’associació de Girona, que han volgut incloure les veus d’aquests cors joves», va explicar la vicepresidenta de l’Associació Messies Participatiu, Joana Uribe, en declaracions ahir al Diari de Girona.

Segons l’associació, les dues formacions han estat assajant els darrers dies la veu de soprano amb els seus directors, Imma Pascual i Martí Farrer, mentre que aquest cap de setmana ja es van afegir per primera vegada als assajos a l’Institut Sobrequés dels 150 gironins que cantaran amb el Cor Madrigal a l’Auditori. «La Mireia Barrera va quedar molt contenta del treball previ que han fet els nens. Dissabte van estar treballant en alguns matisos en el que va ser un assaig molt productiu», va assegurar Uribe.

Els cantaries participants de l’Associació Messies Participatiu assagen des de finals del mes d’octubre durant els caps de setmana, segons expliquen des de l’organització. Les primeres setmanes ho van fer amb dos directors preparadors, en Martí Ferrer a Girona i l’Alfred Cañamero a Barcelona, i les següents ho han fet sota la batuta de Barrera, la directora titular d’aquest any. En total, hauran fet 45 hores d’assaig abans del concert.

Un concert «especial»

«Aquest Messies de Handel és molt especial perquè s’hi uneixen professionals i persones aficionades a la música», va dir la vicepresidenta de l’associació, qui va afegir: «Serà espectacular tenir 150 veus a Girona, entre l’escenari i les llotges laterals, a les quals hi hem de sumar les 45 del Cor Madrigal».

De fet, des de l’organització expliquen que «no és habitual» comptar amb una massa coral d’aquesta envergadura que hagi treballat tant en la preparació d’un concert d’aquest tipus. «A Europa es fan concerts participatius a Londres, Amsterdam... però no es preparen. En canvi, aquest sí que es prepara amb gust i treball», va declarar Uribe.