Música Antiga de Girona dedicarà el seu tradicional concert de Nadal a la Setmana Santa de la Girona barroca. Aquest diumenge presentaran un concert amb partitures inèdites de l’arxiu musical de la Catedral de Girona cantades entre 1682 i 1774, aquesta vegada amb la Setmana Santa com a fil conductor, i sota la direcció de Marc Díaz.

En el recital, que com és habitual serà a l’auditori de La Mercè, se sentiran obres de tema eucarístic, una lamentació en llatí i dues antífones processionals en llatí, unes peces «molt singulars», explica el president de l’associació Música Antiga de Girona, Jaume Pinyol.

«Aquest tipus de música demana un estudi més aprofundit, perquè són peces musicals que només es tocaven a Girona durant la petita processó de Dijous Sant», explica.

El programa inclou peces de Francesc Soler, que va ser mestre de capella de la catedral de Girona entre el 1682 i el 1688 i que va impulsar la capella barroca; Josep Gaz, «un geni» que va quedar «profundament afectat» pel canvi de règim i Manuel Gònima, que durant 35 anys va ser mestre de capella de la seu gironina, en el moment del pas del Barroc final a l’estil napolità.

El concert serà a les set de la tarda al centre cultural La Mercè de Girona. L’entrada és lliure però amb amb aportacions voluntàries (camb el sistema de taquilla inversa) i, a causa de la pandèmia, cal inscriure’s per accedir-hi. La inscripció es pot fer al web entrapolis.

Després que l’any passat el concert s’hagués de fer sense l’habitual presentació prèvia del repertori seleccionat, aquest any Música Antiga de Girona recupera aquesta activitat, que permet conèixer millor tan les obres com el seu context històric i musical. La conferència serà al mateix lloc que el recital, però una hora abans, a les sis.