El professor Josep Brugada acaba de publicar Joanot Martorell (1410-1465). El cavaller del rei, una biografia en clau didàctica sobre l’autor de Tirant Lo Blanc. Brugada (Girona, 1959) explica a la introducció que tot i que hi ha molta informació biogràfica de Martorell repartida de forma dispersa en revistes científiques, acadèmiques i universitàries, de biografies del personatge en el sentit estricte n’hi ha ben poques, i assequible al públic en general, divulgativa i en català només n’hi ha una, la de Silvestre Vilaplana, Joanot Martorell. Un cavaller sense fronteres, un volum il·lustrat «poc manejable» pel seu gran volum.

Ara Josep Brugada, membre de l’Institut d’Estudis Gironins, ha publicat amb l’Editorial Base una nova biografia de Martorell amb l’objectiu que sigui «el màxim de didàctica possible per tal que el públic en general i els estudiants puguin tenir clars els aspectes de la vida i el context social en el qual va viure «el millor dels cavallers».

El final del volum incorpora una cronologia de Martorell, el seu temps i de la seva família per situar els lectors. A més, també inclou un apartat bibliogràfic amb els articles i llibres en què s’ha basat.