El president de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), Jordi Príncep, va acusar ahir el Govern de «generar por d’anar al teatre, al circ, al cinema i concerts i als actes culturals» amb les noves restriccions que es van posar en marxa la setmana passada. Príncep va declarar que la reducció de l’aforament al 70% és «una crida a no anar al teatre o a anar-hi menys». El president de l’APCC va lamentar que les noves mesures signifiquen «pèrdua de públic, pèrdua econòmica i pèrdua de possibilitats de companyies que tornaven a reactivar-se després d’un any i mig sense poder treballar».

Príncep considera que amb les noves restriccions es genera «un focus d’atenció i un marc de presumpte contagi en espais culturals» després que «el Govern i el Departament de Cultura van fer fins fa dues setmanes una campanya de tornar a la cultura i que és un bé essencial». En aquest sentit, va indicar que declarar la cultura com un bé essencial va ser una declaració d’intencions que a nivell legislatiu «no ha tingut una transferència concreta, definida ni mesurable».

Pel que fa les ajudes del Departament de Cultura, que només s’han anunciat, Príncep va indicar que «són benvingudes», però «insuficients, perquè el sector està molt tocat de l’anterior crisi, falta una política cultural pública de manera estratègica, planificada en accions concretes i sostingudes.