El CaixaForum Girona estrenarà la setmana vinent amb una versió de Hamlet per a un sol actor un cicle teatral amb textos clàssics càrrec d’actors de renom com Josep Julien, Àngels Gonyalons o Lluís Marco. Aquest cicle de dramatúrgia de cambra, batejat com a Grans Mestres, va néixer fa vuit anys al Teatre Fortuny de Reus i ara s’estén per diverses ciutats de Catalunya de la mà de la Fundació La Caixa per acostar a l’espectador clàssics del teatre universal com Hamlet, Electra o El Quixot a càrrec d’intèrprets de renom. 

A Girona començarà dimarts vinent, 25 de gener, a pes set de la tarda amb Hamlet Solo, un monòleg en què l’actor Josep Julien interpreta l’icònic personatge de William Shakespeare, en una versió adaptada del clàssic per a un sol intèrpret. 

El CaixaForum Girona reprendrà el cicle el 28 de març, aquest cop amb l’actriu Àngels Gonyalons posant veu als textos d’Electra, i continuarà el 31 de maig. Serà llavors quan Lluís Marco i Camilo García portaran a la Fontana d’Or El Quijote de la Mancha, una adaptació de l’obra mestra de Miquel de Cervantes. 

Ho faran sota el format de teatralització recitada, en una posada en escena minimalista de la mà del creador audiovisual Ivó Vinuesa. La dramaturgia i la direcció van a càrrec de Francesc Cerro-Ferran. 

A més de Girona i Reus, el cicle Grans Mestres arriba aquest any també a Lleida, Tarragona i Palma de la mà de la Fundació La Caixa.  

Les entrades es poden comprar al web del CaixaForum i també presencialment, en horari d’atenció al públic.