Mare de sucre, de Clàudia Cedó; La melancolía del turista, un delicat espectacle de teatre d’objectes d’Oligor i Microscopía sobre la decadència de les destinacions turístiques; A vueltas con Lorca amb Carmelo Gómez o Els colors de Duke Ellington de Cascai Teatre i la Girona Jazz Project són alguns dels espectacles que passaran aquesta temporada pel Teatre de la Costa Brava Sud, el projecte fruit de la unió dels teatres públics de Blanes i Lloret de Mar, que acolliran 61 propostes entre els dos equipaments.

El Teatre de Lloret estrenarà aquest dissabte una temporada en què acollirà més d’una vintena d’espectacles de teatre, poesia, música, dansa, clown o teatre familiar de la mà d’artistes com Jordi Boixaderas i Jordi Bosch, Àurea Màrquez, Clara i Ariadna Peya o Quimet Pla.

Entre els espectacles que passaran per Lloret destaquen Final de partida, el clàssic de Beckett dirigit per Sergi Belbel; Els sonàmbuls; La melancolía del turista o la premiada Mare de sucre, sobre la maternitat de les persones amb diversitat funcional.

El Teatre de Lloret de Mar també recuperarà Suite Toc Nº6, de Les Impuxibles, que es va suspendre per la covid, i acollirà propostes com La dona del tercer segona amb Àurea Màrquez o Somni d’una nit d’estiu, una adaptació de Shakespeare dels Pirates Teatre.

En l’àmbit familiar destaca Les croquetes oblidades, també de Cedó, i Soc una nou de Zum-Zum Teatre.

Per difondre la programació i ajudar el públic a escollir espectacles, el teatre lloretenc organitza presentacions a demanda per a grups reduïts, cites d’entre 03 i 45 minuts de durada que es poden fer en cases, hotels, cafeteries o fins i tot de forma telemàtica.

Blanes arrenca amb ballet

Pel que fa al Teatre de Blanes hi ha previstes 33 cites, de les quals onze són de l’escena professional. La primera arribarà diumenge, amb el Trencanous del BCN City Ballet, i també s’hi veurà El·lipsi, una proposta de teatre documental del cicle verbatim de La Planeta; El bon policia, la comèdia de Santiago Rusiñol amb Ricard Farré i Arnau Puig com a protagonistes o Els colors de Duke Ellington, una proposta de Cascai Teatre i Marcel Tomàs amb la música en directe de la Girona Jazz Project sobre Duke Ellington.