El proper 20 de desembre farà 40 anys de l’estrena a l’antic Teatre Ultònia de Girona de la mítica pel·lícula de Steven Spielberg, E.T., l’extraterrestre. Va ser el fenòmen d’aquell Nadal i amb el temps, es va convertir en un títol de culte del cinema fantàstic. A Girona E.T. es podrà tornar a veure aquest dissabte a les 11 del matí a la biblioteca Carles Rahola, en el marc de les V Jornades de Ciència-ficció, Fantasia i Terror que impulsen ‘Ignasi Arbat i Sergi Toboso. La proposta arrenca avui amb un altre homenatge, en aquest cas a Star Trek: primer contacte, 25 anys després de la seva estrena comercial. Es podrà veure a partir de les 18h al mateix escenari, però cal fer reserva prèvia perquè els aforaments són limitats.

Aquestes jornades van arrencar el 2017 i s’havien anat celebrant de forma ininterrompuda fins que la pandèmia l’any passat ho va evitar. Ara se’n reprèn l’organització, amb una àmplia oferta d’activitats que inclouen projeccions, debats i fins i tot una exposició de les il·lustracions Little Toons de Star Wars, de l’autor Dani Zarzuelo. Una de les edicions de més èxit va ser la de 2019 dedicada a Joc de Trons.

En aquesta nova proposta també es vol commemorar els vint anys de l’estrena de la primera pel·lícula de El Senyor dels Anells que se celebrarà amb l’actriu de doblatge Núria Mediavilla. És la dobladora d’actrius com Uma Thurman, KateWinslet, Nicole Kidman o Angelina Jolie, i divendres a les 18h serà a la biblioteca per parlar de la professió. Tots seguit es farà una observació amb telescopis, a càrrec d’AstroGirona (Associació Astronòmica de Girona)

Un altre dels plats forts arribarà demà amb la xerrada amb els editors de Mai Més Llibres, Judit Terradellas, Sergio Pérez i el traductor Ernest Riera sota el títol Universos fantàstics: De Pratchett a Dune. Les activitats culminaran dissabte amb la projecció de E.T, l’extraterrestre i un debat posterior amb els assistents.