El món cultural català, en especial el de la música i la literatura, plora la mort del cantant i escriptor Pau Riba. Ho han demostrat amb centenars de missatges de record i homenatge a Twitter. «Quan et moris, enyoraré enyorar-te», la frase recitada per Riba a la cançó ‘Nina de miraguano’ de l’Orchestra Fireluche, va ser una de les més reiterades pels seus seguidors. Un referent, una icona, artista còsmic, etern, universal, lliure, són algunes de les paraules que li han dedicat representants del món cultural, institucional i ciutadans seguidors de la seva figura i música.

«Ens deixa un dels músics i compositors del segle XXI més importants pel nostre festival i per la història d’aquest país. Una icona que viurà amb nosaltres per sempre», van destacar des del Canet Rock.

La discogràfica Picap ha indicat que tot i que era noticia esperada, la mort de Pau Riba «ens dol profundament. Un referent de de la cultura musical amb el qual hem col·laborat durant anys».

Des del Gremi de Llibreters han donat el seu condol a familiars i amics de Riba: «Artista polifacètic, va destacar com a cantautor i escriptor, poeta... una icona «còsmica» del nostre país», van afegir en una piulada. Editors.cat també ha recordat al «polifacètic artista còsmic» Pau Riba. «Quedes per sempre!», va dir la presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola.

Polítics com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el ministre de Cultura, Miquel Iceta, o la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, o la presidenta del Paralment, Laura Borràs, també van lamentar la seva pèrdua.