El festival Còmic de Figueres torna a les seves dates habituals i celebrarà la seva quinzena edició en plena Setmana Santa, del 14 al 17 d’abril després de dos anys marcat per la pandèmia. La cita amb l’humor torna amb una mirada posada al passat recuperant alguns dels espectacles dels inicis però, sobretot, al futur per continuar «enlairant-se», segons els organitzadors. Per fer-ho, oferirà una quinzena d’espectacles –sis dels quals seran de pagament- protagonitzats per artistes com Leo Bassi, Julien Cottereau, Julot Cousins o Benoit Charpe. 

Amb majoria d’espectacles gratuïts, el festival Còmic recupera l’espai públic, donant protagonisme al carrer amb espectacles a la Rambla i la plaça Catalunya de Figueres i oferirà activitats paral·leles als barris. També rebaixa el preu de les entrades, que costaran 15 euros, amb descomptes per als menors de 15 anys en les sessions de les set de la tarda i un paquet de tres espectacles a un preu de 30 euros.

Un dels seus directors, Xavier Valentí, assegura que estan molt contents perquè han deixat «enrere» una etapa molt dolenta i «plena de dificultats» però que l’edició d’enguany recupera «certa normalitat». «Portem un festival de l’humor amb propostes internacionals i que reflecteix també el bon moment que passa l’humor català», remarca. 

Una de les apostes d’enguany es programar de nou alguns del muntatges dels inicis del festival i artistes com Leo Bassi o Julien Cottereau tornaran a pujar a l’escenari del certamen per «acostar-se al nou públic que ens ha anat descobrint darrerament», segons Valentí.

El festival arrencarà el 14 d’abril a les 11 del matí amb El Búnquer i l’espectacle Sortint del Búnquer amb Peyu, Neus Rossel i Jair Domínguez. Oferirà actuacions durant tot el dia amb l’objectiu de fer «que la gent que vingui a la ciutat s’hi quedi tota la jornada». 

Divendres 15 serà el torn de l’acròbata Julot Cousins, Julien Cottereau, Joseph Collard amb Zic-Zag i Anna de Lirium & Colette Gomette amb The One and the One.

Dissabte hi haurà risoteràpia amb Rocio Martín, tornaran actuar els Julot Cousins i a la tarda serà el torn de la clown Pina Polar amb Into de Wild; la pallassa Gardi Hutter amb Joana d’Archhh i Humor de micro amb els artistes Judit Martín, Modgi, Raquel Hervás, Manel Vidal, Charlie Pee i Neus Rossell.

El certamen clourà amb Benoit Charpe amb Les Zêles d’Obus, la Cia Karlus amb Toilet i The Best of de Leo Bassi.

Entre les activitats complementàries destaca un taller creatiu de la companyia Escarlata Cirkus titulat Com riu la ciutat que vol ser «una primera pedra» d’un projecte per retratar com riu la ciutat.  

El globus com a emblema

El festival ha escollit aquest any el globus com a emblema perquè, explica és «moltes coses: és celebració, un globus que explota ens fa riure, ens fa enlairar-nos després de dos anys complicats i és l’alegria de portar a Figueres un festival d’humor».